Thursday, December 16, 2010

bubur asyura

salam semua...hari ni dah 10 muharam...sunat b'puase  hari ni.alhamdulillah semoga puase ku harini di terima ALLAH...insyaALLAH...puase2,tibe2 citer pasal bubur asyura..hohoho...dah lame xmakan,bestnye...nak srh mak buat la nnti=)nak buat sendiri bknnye reti..tapi bubur asyura ni lain2 kan mengikut tmpt @ negeri?tapi yg kat tmpt aku ni mmg best la..mabelessss...ade isi ayam,daging,kekacang...kat atas ade agar2 n telur dadar...isshhh aku ni citer bab makan plak,dah la ramai  org pose arini...ampun yee...=)

smalam pegi giant,shopping brg dpur ckit(bkan ckit dah tu,tapi banyak=)dalam kepale ni mcm2 plan nak masak...antaranye pizza,spageti,mash potato...hihihi..bile la nak m'jadi tu xth la..hihihi...

ok la..stop cni dl..daaaa

9 comments:

hazila said...

Salam ziarah. Baru je sembang ngan my husband. Cakap teringin nak makan bubur Asyura ni. Nak buat malas la pulak.

zawani said...

salam kenalan=)buat la,jgn mls2..hihihi..saye mmg xpandai buat..hihihi..tq sudi singgah my blog ye=)

hacker said...

awk..ni blog sy yg btol...blog yang awk follow ri tu sy x update dh..dah rosak..ni link baru..banyak info mnrik tntg laki n pmpn...

http://hackerz91.blogspot.com/

K.Nor said...

salam zawani.. td k.nor cuba guna tepung brand nona (yg beli kat gi*** tu.. banyak ulat dan bubuk.. baru jer beli. tak perasan lak masa beli tu.. hati2 ya kalau nak gi beli.. lebih baik gi beli kat kedai baking (mee soya)

Sharifah Aida said...

beh arr bubur asyura... simpan aku skit, minggu depan nok balek.. hahahha

zawani said...

k.nor::
yeke k.nor...ok,nnti klo saye nk beli,kompem sy g beli kat kedai me soya tu..tq k.nor sbb bg th=)

zawani said...

haha...mn de aku buat nok simpan ke mu fatma oii...nok blik ke n.week?mr la jln rmh aira=)

HomeKreation said...

Salam Zawani. Maceh singgah blog along. Along dok tingat bubur asyura gak... nak buat tak leh nak buat sikit2.... gigit jari je lah.

zawani said...

mekacih jgk buat along sudi singgah blog wani...=)tu la..same2 ggit jari la kite..hihih

Post a Comment